DuurzaamDoor NME

Wiki NME Podium
 

We bouwen aan een nieuwe site!

04-07-2017
In afstemming met het NME werkveld wordt er hard gewerkt aan een nieuwe, moderne en betere site voor kennisdeling en –ontwikkeling. Dit houdt wel in dat met ingang van maart 2017 NMEPodium niet meer wordt bijgehouden. Alle... lees verder »

In 2014 werkt het Platform NME samen met DuurzaamDoor aan de professionalisering van het NME-werkveld. Platvorm NME is het samenwerkingsverband van Netwerk NME-diensten, IVN, SME en Veldwerk Nederland. Doel van het gezamenlijke programma is het stimuleren en ondersteunen van ‘krachtige NME-spelers’ in florerende lokale of regionale (duurzaamheids)netwerken.

Steeds meer NME-organisaties willen of moeten verbreden. Zij richten zich niet langer (alleen) op educatie en onderwijs, maar gebruiken een breder sociaal instrumentarium voor een breed scala aan doelgroepen. En zij participeren in lokale of regionale netwerken (vaak rondom een bepaald duurzaamheidsthema) waarin een diversiteit aan partijen en spelers samenwerkt.

 

Met het programma ondersteunt het Platform NME het transitieproces van NME-centra. Onderdeel van het programma zijn onder andere:

  • het ondersteunen van een aantal lokale of regionale duurzaamheidnetwerken
  • het ondersteunen van landelijke themagroepen zoals  de werkgroep zwerfafval (zie hieronder de links naar de drie themagroepen)
  • het ontwikkelen van tools om NME-spelers te helpen zichzelf te ontwikkelen richting het profiel van een ‘krachtige NME-speler’
  • het bundelen en verspreiden van good practices van ‘krachtige NME-spelers’
  • de organisatie van een landelijke DuurzaamDoorDag
  • het uitvoeren van een impactmeting om het bereik en de impact van de hele NME sector zichtbaar te maken.

Voor meer informatie over het programma kunt u terecht bij de directeuren van een van de projectpartners.

 


Laatste agendapunten
Geen agendapunten gevonden.

Laatste vacatures
Geen vacatures gevonden.

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor het ontvangen van een e-mail bij nieuwe nieuwsberichten en agendapunten.
(u ontvangt alleen een e-mail wanneer er nieuwe nieuwsberichten of agendapunten zijn)
e-mailadres: 
frequentie: 
 
NMEpodium is een samenwerkingsverband van IVN, GDO, Veldwerk Nederland, SMEAdvies en VVM Sectie NME en is financieel mogelijk door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.