Regenwormendans in Rotterdam

Wiki NME Podium
 

Regenwormendans in Rotterdam

Op vrijdag 9 november lanceert Natuurmonumenten OERRR in Rotterdam. Op die dag voeren 150 Rotterdamse kinderen een Regenwormendans uit. Daarmee willen ze het Nederlands record regenworm verzamelen vestigen. 

 

Je steekt je neus uit de voordeur en je bent klaar voor OERRR. Weer en wind, planten en diertjes: voor natuur hoef je echt niet altijd de stad uit. Natuur is ook midden in Rotterdam. Op vrijdag 9 november is de Rotterdamse kick-off van OERRR. 150 kinderen van basisschool de Blijberg trekken naar het Vroesenpark om regenwormen uit de grond te dansen. Wormen lok je uit de grond door te kloppen, te steppen, te springen en zachtjes te stampen. Wormen reageren omdat ze de trillingen in de grond associëren met de komst van een mol. De kinderen moeten wel goed opletten: zodra zich een worm laat zien, komt de jury erbij. De jury is samengesteld uit boswachters van Natuurmonumenten, Rotterdamse boswachters, bomenkenners en natuurleraren. De juryleden fotograferen de worm en daarmee telt hij mee voor het record.

 

OERRR

OERRR is alles wat je buiten gedaan moet hebben voor je echt volwassen bent. Een bezoek aan het park is ook leuk als het regent. Kinderen stampen in de plassen of proeven de regen. Regenwormen zijn dol op een bui. “Die laten zich zien als je het trucje weet om ze te lokken”, zegt René Terhorst, bedenker van OERRR bij Natuurmonumenten.  Natuurmonumenten hoopt dat uiteindelijk alle 3,6 miljoen Nederlandse kinderen meedoen aan OERRR. Meedoen is kosteloos. Bedrijven en volwassenen kunnen het project steunen met een donatie.

 

“ Wij willen ouders inspireren om kinderen weer het buitengevoel te geven. Ongeacht of ze in de stad of op het plattenland wonen”, aldus Terhorst. Natuurmonumenten sluit zich met OERRR aan bij een pleidooi om het recht op toegankelijke natuur voor kinderen op te nemen in het VN-Handvest voor de Rechten van de Mens. De organisatie zet zich samen met ouders in om kinderen een gezonde toekomst te geven. Terhorst: “Buitenspelen helpt kinderen gezond te blijven.”

 

Met OERRR wil Natuurmonumenten kinderen ruimte bieden om buiten te spelen, hun fantasie te prikkelen en in contact te komen met planten en dieren.

 

Datum : vrijdag 9 november, 13.30-14.30 uur

Locatie : Vroesenpark Rotterdam, ingang park ter hoogte van Vroesenlaan /Bijwerffstraat, Rotterdam

 

Wilt u zich voor de aftrap van OERRR in het Vroesenpark aanmelden? Neem dan contact op met Gudrun Feldkamp | 06-44377900 |

 

 

 

 

 
NMEpodium is een samenwerkingsverband van IVN, GDO, Veldwerk Nederland, SMEAdvies en VVM Sectie NME en is financieel mogelijk door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.