Join the GreenTeam!

Wiki NME Podium
 
17 november 2010

Join the GreenTeam!

De werving is gestart! Jongeren in de regio Nijmegen kunnen zich nu aanmelden als Young Expert voor het enige echte GreenTeam: een groep jongeren die hun leeftijdgenoten vertellen hoe het nou écht zit met het milieu.

‘We zoeken Nijmeegse jongeren tussen de 15 en 18 jaar’, zegt Rebekah Tauritz, projectleider en bedenker van het GreenTeam bij SOM Nijmegen. ‘Type vlotte babbel, beetje lef – met een hart voor groen. Zeg: een kruising tussen Ali B en Filemon Wesselink. Of Floortje Dessing meets Katja Schuurman.’

 

Leuke lessen

De jongeren in het GreenTeam krijgen gratis zes trainingen. Daarin leren ze leuke lessen geven en natuurlijk van alles over het milieu. Tauritz: ‘De jongeren kunnen na de training zelf lessen of voorlichting geven aan hun leeftijdsgenoten. Ze bedenken waar en wanneer ze dat doen, denk aan op school, of bij een vereniging. Scholen kunnen ook een Young Expert inschakelen, bijvoorbeeld voor een les bij een schoolproject.’

 

Maatschappelijke stage

Tauritz denkt dat er best jongeren zijn die hier tijd in willen steken: ‘Niet alle jongeren willen alleen maar gamen! Bovendien kun je het GreenTeam op sommige scholen ook als maatschappelijke stage doen. Dan ben je als Young Expert bezig met een onderwerp dat je leuk vindt en je steekt er nog behoorlijk wat van op. Mooi toch?’ Vraag de stagecoördinator bij jou op school naar de mogelijkheden.

 

SOM Nijmegen is een stichting die projecten ontwikkelt en coördineert op het gebied van duurzaamheid. The Young Experts© is een van die projecten.

Meer weten? Kijk op www.theyoungexperts.nl Of neem contact op met Rebekah Tauritz van SOM Nijmegen: (024) 378 92 06.

 

 

reageren op deze pagina

 

Delen |
 
NMEpodium is een samenwerkingsverband van IVN, GDO, Veldwerk Nederland, SMEAdvies en VVM Sectie NME en is financieel mogelijk door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.