Nationale Buitenlesdag: trakteer scholen op buitenlessen!

Wiki NME Podium
 
06 maart 2017

Nationale Buitenlesdag: trakteer scholen op buitenlessen!

Dinsdag 11 april 2017 is de Nationale Buitenlesdag! Op Buitenlesdag krijgen kinderen in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen; met meer sport en spel en een beter lichaamsbesef presteren kinderen cognitief beter. Het is ook nog eens heel leuk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uit recent onderzoek blijkt dat zowel leerkrachten als leerlingen vaker buiten les willen

Volgens leerkrachten is de ideale verhouding voor leerlingen 75% binnenles en 25% buitenles. In werkelijkheid ligt de verhouding op 99,5% binnen en 0,5% buiten. Tweederde van alle leerkrachten zou vaker buiten les willen geven. Het grootste knelpunt is het gebrek aan buitenlesmateriaal. Om scholen en leerkrachten hierbij te helpen, werken IVN en Jantje Beton, initiatiefnemers van de Nationale Buitenlesdag, samen met leerkrachten aan een Buitenlesbundel.

NME-centrum De Klyster is enthousiast
NME-centrum De Klyster uit Damwald (Friesland) heeft zich al aangemeld voor de Nationale Buitenlesdag. Marjolein Staal van De Klyster: "Ik ben erg enthousiast over dit initiatief en wil graag bij de 52 basisscholen in mijn regio de Nationale Buitenlesdag onder de aandacht brengen. Daarnaast ga ik informatie uit de Buitenlesbundel halen om scholen te ondersteunen en deze dag ook al volgend jaar op onze agenda te zetten."

Ook meedoen? Meld je aan!
Ken je een school(klas) in je omgeving die een Buitenles verdient? Doe dan net als NME-centrum De Klyster mee met de Nationale Buitenlesdag! Je kunt al meedoen door minimaal één les aan één klas buiten te geven. Als je meedoet ontvang een Buitenlesbundel, vol uitgewerkte lessen en lesideeën. Meld je aan op www.buitenlesdag.nl.

 

reageren op deze pagina

 

Delen |
 
NMEpodium is een samenwerkingsverband van IVN, GDO, Veldwerk Nederland, SMEAdvies en VVM Sectie NME en is financieel mogelijk door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.