Training tot Eco-Schoolsbegeleider voor IVN'ers, NME'ers en zzp'ers

Wiki NME Podium
 
08 maart 2017

Training tot Eco-Schoolsbegeleider voor IVN'ers, NME'ers en zzp'ers

Eco-Schools is in Nederland flink aan het groeien. Steeds meer lokale aanbieders van natuur- en duurzaamheidseducatie zien daarin ook een rol voor zichzelf weggelegd en wij als Eco-Schools Nederland delen die visie. Het biedt kansen om contacten met de scholen te intensiveren en om samen invulling te geven aan lokaal, gemeentelijke beleid. Met diverse NME-centra, zzp-ers op het gebied van duurzaamheidseducatie en ook met IVN Noord hebben we daarom inmiddels samenwerkingsovereenkomsten gesloten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Wat?

Eco-Schoolsbegeleider voor IVN'ers, NME'ers en zzp'ers
Wanneer? Maandagmiddag 10 april van 13:00 tot circa 17:00 uur
Waar? SME Advies, Kanaalweg 19-H 3526 KL Utrecht

 

Op maandag 10 april vindt een training tot Eco-Schoolsbegeleider plaats voor IVN'ers, NME'ers en zzp'ers, die met scholen in hun regio aan de slag zijn/gaan met Eco-Schools. Het betreft hier geen interessebijeenkomst. Wilt u de training graag volgen, omdat u ook in uw regio aan de slag wil met Eco-Schools? Dan maken we graag eerst persoonlijk kennis. Daarvoor kunt u contact opnemen met Anna Vanderveen (vanderveen@eco-schools.nl).

 

Kansen voor aanbieders van natuur- en duurzaamheidseducatie

Landelijk wordt natuur- en milieueducatie (NME) door veel partijen aangeboden en het aanbod is enorm. Op ieder thema en ieder lesniveau is er een schier eindeloze hoeveelheid aan lesbrieven, leskisten, lesmaterialen, lesactiviteiten en locaties. Zoveel zelfs dat scholen vaak door de bomen het bos niet meer zien en dat de inspanningen die de scholen doen fragmentarisch zijn: dit jaar een afvallesje, volgend jaar een waterles en daarnaast enkele vaste onderdelen zoals de Boomfeestdag, de Dag van de Duurzaamheid, de Opschoondag van Nederland Schoon, Warmetruiendag of schooltuinieren. Ook de relatie tussen NME-centra en scholen is daardoor vaak fragmentarisch. Door scholen te begeleiden in de context van Eco-Schools, ontstaat er een hechte relatie met de scholen in de regio.

 

Lees meer over de samenwerking tussen Eco-Schools Nederland en aanbieders van natuur- en duurzaamheidseducatie

 

 

reageren op deze pagina

 

Delen |
 
NMEpodium is een samenwerkingsverband van IVN, GDO, Veldwerk Nederland, SMEAdvies en VVM Sectie NME en is financieel mogelijk door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.