Duik in de ondergrond - Aardgas: Wat is dat? Vrijdag 7 okt 2016 10.15 - 11.45 uur

Wiki NME Podium
 

Duik in de ondergrond - Aardgas: Wat is dat? Vrijdag 7 okt 2016 10.15 - 11.45 uur

Heb jij of heeft u enig idee hoe aardgas in de diepe ondergrond zit? Hoe spoor je het aardgas op dat op circa 3 km diepte zit? En hoe komt het in onze installatie terecht naast de A28, Vlakbij de TT-baan, Marsdijk of Kloosterveen? Maar hoe verwarmen we ons huis? Met de centrale verwarming natuurlijk. Maar die doet het niet als er geen aardgas is want de ketel waarin het water wordt verwarmd dat door de kachel stroomt, werkt op aardgas. Dat geldt ook voor de kookplaat waar veel mensen hun eten op koken en voor de warme douche. Zonder aardgas zou je zelfs niet naar de tv kunnen kijken, want veel electriciteitscentrales maken stroom met behulp van aardgas. Aardgas: het lijkt zo gewoon! Graag nemen we jullie, door gebruik te maken van proefjes, mee op reis door de bodem om duidelijk te maken hoe aardgas ontstaan is, hoe we het opsporen en naar boven halen. 

 

We gaan als intro een tekenfilm bekijken, zelf gas maken, water uit een fles laten lopen zonder deze op de kop te houden (heeft met drukken te maken) en een quiz doen. Hiermee is een prijsje te winnen.


Locatie: Duurzaamheidscentrum Assen
Voor: groep 6 t/m 8
Kosten: gratis

Aanmelden

Terug naar overzicht

NMEpodium is een samenwerkingsverband van IVN, GDO, Veldwerk Nederland, SMEAdvies en VVM Sectie NME en is financieel mogelijk door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.