5e editie van de Noordelijke Werk-doe-dag Jeugd & Jongeren

Wiki NME Podium
 
26 juni 2014

5e editie van de Noordelijke Werk-doe-dag Jeugd & Jongeren

Zaterdag 27 september 5e editie van de Noordelijke Werk-doe-dag Jeugd & Jongeren

Geef je snel op!

 

De jeugd heeft de toekomst; zij zijn immers de beleidsmakers van morgen. Jeugd kunnen bereiken met natuureducatie is van grote betekenis voor het kunnen doorgeven van kennis, passie, het respect voor en het genieten van de natuur. Enthousiaste jongeren die geïnteresseerd zijn in en geïnspireerd raken door de natuur zullen zich op latere leeftijd inzetten voor het belang van natuur; vanuit de politiek, vanuit een groen gekozen beroepsfunctie of vanuit een vrijwilligersnetwerk zoals bijvoorbeeld IVN. Realiteit is echter dat de jeugd steeds minder buiten speelt, minder kennis heeft van de natuurlijke omgeving om hen heen en door allerlei bezigheden ook nog eens drukbezet is. Tijdens de Werk-doe-dag 2014 worden workshops aangeboden rond het thema Jeugd & Jongeren die je inspireren bij je eigen werkzaamheden voor natuurbeleving en groene jeugdeducatie.

 

Doel & doelgroep

Ben je op zoek naar nieuwe jeugdactiviteiten of praktische handvatten om het thema ‘duurzaamheid’ handen en voeten te geven? Of wil je een jeugdnatuurgroep starten en weet je niet waar te beginnen? Op zaterdag 27 september organiseert IVN Noord de 5e editie van de noordelijke Werk-doe-dag ‘Jeugd & Jongeren’. Er is weer veel te halen: acht nieuwe workshops met nieuwe ideeën, werkwijzen en inspiratie. Ook dit jaar zijn we er weer in geslaagd deze dag gratis aan te bieden. Wil je kennis en inspiratie opdoen m.b.t. activiteiten voor jeugd en jongeren, dan mag je deze kans niet aan jezelf voorbij laten gaan!

 

Locatie & organisatie

De locatie voor de Werk-doe-dag 2014 is Nieuw Allardsoog aan de Jarig van der Wielenwei 6 te Bakkeveen. De organisatie is in handen van IVN Noord.

 

Opgave

Deelname aan deze dag is gratis! Je kunt je voor deelname aan deze dag opgeven via NMEPodium middels onderstaand aanmeldingsformulier. Doe dit zo snel mogelijk, maar uiterlijk vrijdag 12 september 2014. IVN Noord, contactpersoon: Jolanda Boekhout, j.boekhout@ivn.nl, tel. (050) 313 59 33.

 

Dagprogramma

09.30 - 10.00 uur Inloop

10.00 - 10.30 uur Opening

10.30 - 12.15 uur Workshops - RONDE 1

12.15 - 13.15 uur Lunch

13.15 - 15.00 uur Workshops - RONDE 2

15.00 uur Gezamenlijke afsluiting

 

 

 

reageren op deze pagina

 

Delen |
 
NMEpodium is een samenwerkingsverband van IVN, GDO, Veldwerk Nederland, SMEAdvies en VVM Sectie NME en is financieel mogelijk door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.