Bijeenkomst Groen en Gezondheid

Wiki NME Podium
 

Bijeenkomst Groen en Gezondheid

Groen is gezond!  Steeds meer onderzoeken onderstrepen de positieve invloed van natuur op de gezondheid. Het maakt mensen creatiever, slimmer én fitter. Helaas is de afstand tussen mens en natuur, vooral door

verstedelijking, nog nooit zo groot geweest als nu.

 

Hoe kunnen we in ons werk natuur inzetten als medicijn, ter preventie en voor vlotter herstel? Op woensdag 17 december organiseert Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid de bijeenkomst ‘Groen en Gezondheid’. Kennis over en ervaring met natuur en gezondheid komen hier samen.

 

Programma

Mark Mieras (wetenschapsjournalist voor o.a. de Volkskrant) neemt ons mee in de wondere wereld van het menselijk brein. Na flitspresentaties van succesvolle projecten, verkennen we in rondetafelsessies onder leiding van ervaringsdeskundigen de samenwerking tussen de zorg- en natuursector. U gaat naar huis met praktische voorbeelden en handvatten die passen bij uw eigen organisatie en functie in de zorg.

 

O.a. met Rutger de Graaf (UvA), Sybrech Nevenzeel (Gezondheidsbevordering Volwassenen, GGD Amsterdam), Rob Hoekstra (de Groene Behandelkamer) en Ingrid Pott-Westerhuis (Coördinator Planetree, Spaarne Ziekenhuis).

 

Deelname

Bent u medewerker of vrijwilliger in de zorgsector of vrijwilliger in het groen? En heeft u interesse om aanwezig te zijn? Meldt u aan via deze link.

 

Open de bijlage voor het gehele programma

 

 
NMEpodium is een samenwerkingsverband van IVN, GDO, Veldwerk Nederland, SMEAdvies en VVM Sectie NME en is financieel mogelijk door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.