Cursus 'Klimaatgids' Zeeland

Breid je kennis als natuurgids uit met de cursus Klimaatgids Zeeland en leer alle ins en...

Wiki NME Podium
 

Cursus 'Klimaatgids' Zeeland

Klimaatverandering blijft een heet hangijzer. Hoe het klimaat verandert, zien we nu al. Wereldwijd worden dieren en planten bedreigd en ook in de Vlaamse natuur zien we verschuivingen. Niet alleen fauna en flora, maar ook mensen ondervinden last van klimaatverandering. Daarnaast zet de mens ook stappen om de klimaatverandering terug te dringen of zich door verschillende maatregelen aan te passen aan het veranderende klimaat. Deze cursus zet je als gids op weg om het thema klimaatverandering te brengen voor een breed publiek.

 

In 5 lessen maken we je wegwijs in de volgende thema’s:
• Klimaat: het wat en hoe?

• Welke effecten heeft de klimaatverandering op mens, fauna en flora?

• Adaptatie en mitigatie: Welke maatregelen nemen we om de klimaatverandering tegen te gaan of om ons aan te passen aan het veranderende klimaat?

 

De theoretische lessen worden aangevuld met een interactieve les begeleid door Steven Vromman en een terreinbezoek. Tijdens deze momenten leer je als gids de verdere kneepjes van het vak.
 

Wanneer:  30/05/2013, 6/06/2013, 13/06/2013, 20/06/2013, 27/06/2013

Locatie: MEC De Bevelanden -Kattendijksluis, 4461 TP Goes, Nederland

Organisator:  Provincie West-Vlaanderen, Provincie Oost-Vlaanderen, Provincie Zeeland, Euregio Scheldemond, IVN, Natuurpunt Educatie

Contact: Joke Flour,Tel: 014-47 29 50, Mail: joke.flour@natuurpunt.be
 

Prijs:  Leden: 5,00 €

Niet-leden: 5,00 €

Storten op rekeningnummer IBAN: BE86 293-0009986-50 (BIC CODE: GEBABEBB) van Natuurpunt Educatie met vermelding van ‘Cursus Klimaat & Gidsen Zeeland 2013’ en geboorteplaats en -datum. Deze gegevens zijn nodig om het leerbewijs aan te maken.
 

Doelgroep  Volwassenen

Inschrijven verplicht 
 

Inschrijving

Natuurpunt Educatie

Tel: 014 47 29 55

Mail: educatie@natuurpunt.be

Info:  Gelieve bij inschrijving uw geboorteplaats en -datum te vermelden. Deze gegevens zijn nodig om het leerbewijs aan te maken.
 

Opmerkingen

Deze activiteit is niet toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelgebruikers.

Honden zijn niet toegelaten.

 

 

 
NMEpodium is een samenwerkingsverband van IVN, GDO, Veldwerk Nederland, SMEAdvies en VVM Sectie NME en is financieel mogelijk door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.